"Chiar daca o banca precum BCR este actionar majoritar, acest lucru nu ar trebui sa reprezinte un impediment, atat timp cat ARB este un grup de lobby si reprezinta interesele tuturor bancilor implicate", a declarat Ghetea, care este si presedinte al CEC Bank.

Asociatia Romana a Bancilor a primit in martie aprobarea de la banca centrala pentru infiintarea Mediatorului Bancar, un proiect care are ca scop rezolvarea eventualelor neintelegeri intre banci si clienti si care ar putea deveni functional pana la finalul lui 2008, declarase Ghetea in urma cu doua luni.

Mediatorul Bancar va da verdicte, stabilind daca, in cazul unui conflict, clientul sau banca are dreptate, dupa cum a sustinut Ghetea.

Citeste si:

"Ii ramane posibilitatea clientului sa se adreseze asociatiei pentru protectia consumatorului sau chiar instantei", adaugase seful ARB.

De asemenea, ARB colaborazeaza cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) pe aceasta tema, pentru realizarea unui cod de bune practici in care sa se mentioneze principalele elemente care ar trebui introduse in contractul de credit, pentru ca protectia consumatorului sa fie de acord si clientii sa fie protejati.