Majoritatea clientilor Bancpost cu carduri Millenium blocate dupa descoperirea fraudei au primit alte carduri in loc, iar acestea sunt de acelasi tip, in ciuda faptului ca, in afara acestui caz, banca nu mai emite astfel de carduri, a spus Mihai Bogza, presedintele bancii, citat de NewsIn.
"Noi am blocat cateva zeci de mii de carduri, insa de la depistarea fraudei pana in prezent, cei mai multi dintre clienti au primit deja carduri care sa le inlocuiasca pe cele vechi. Bancpost nu mai emite carduri Millenium, dar pentru a nu prelungi procesul, cerandu-le clientilor sa opteze pentru un alt tip de card, le-am emis tot carduri de tip Millenium", a spus Bogza.

El a precizat ca pierderile directe din frauda se ridica la cel mult 300.000 de euro si ca banca urmeaza sa faca o evaluare a sumei totale cheltuite, care include si costurile pentru emiterea de noi carduri.

Numarul cardurilor de debit de tip Millenium emise de Bancpost si aflate in circulatie, in prezent, este de aproximativ 600.000, declarase Bogza la inceputul lunii, fara a mentiona numarul cardurilor implicate in posibila frauda.

El precizase ca, dupa o verificare de catre banca, oricare dintre clientii pagubiti isi va primi banii inapoi.

Referitor la informatiile aparute in presa, potrivit carora frauda a fost determinata de o scurgere de informatii din interiorul bancii, seriile cardurilor fiind consecutive, si ca a fost planuita de doua grupuri din lumea interlopa, Bogza a spus ca Bancpost nu a primit acest gen de informatie de la Politie si a refuzat sa dea mai multe detalii despre felul in care banii au fost furati din conturile clientilor.

Surse judiciare declarasera ca cercetarile in dosarul fraudei depistate la Bancpost, la inceputul lunii mai, conduc anchetatorii spre lumea interlopa a Capitalei, la doua grupari, una coordonata de un clan renumit, iar cealalta cunoscuta pentru activitati de clonare a cardurilor.

Informatiile mai arata ca blank-urile folosite pentru clonarea cardurilor fraudate provin din Asia.

Printre clientii Bancpost cu cardurile blocate se numara aproximativ 100.000 de angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, precum si numerosi deputati, procurori si angajati ai ministerelor Transporturilor si Afacerilor Externe.

Banca a descoperit tranzactiile suspecte la un interval de cateva ore de la realizarea acestora, in jurul datei de 1 mai, primul indiciu fiind dat de sumele mari retrase din Bulgaria. Bogza a precizat ca, ulterior, s-au depistat retrageri suspecte de numerar si de la bancomate din alte state decat Romania si Bulgaria, a afirmat Bogza.

Pe 2 mai, Bancpost a anuntat restrictionarea cardurilor de tip Millenium.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri