In 2006, Asirom SA obtinuse un profit net de 14 milioane lei, pe seama cresterii veniturilor cu aproape 8%. In 2005, Asirom raportase pierderi.

Actionarii asiguratorului au decis ca pierderile sa fie acoperite din profitul obtinut pe segmentele de asigurari de viata si asigurari generale in urmatorii cinci ani, incepand cu exercitiul financiar al anului 2008.

De asemenea, actionarii Asirom au hotarat ca pierderea contabila de 21,58 milioane lei, care nu a fost recuperata si a rezultat din exercitiul financiar al anului 2004, sa fie recuperata de rezultatul financiar favorabil obtinut din asigurari generale in urmatoarele trei exercitii anuale, incepand cu 2007.

Pierderea amintita va fi acoperita si de rezervele societatii pe segmentul de asigurari generale, potrivit datelor companiei.

Citeste si:

Actionarii societatii au mai decis ca pierderea contabila de 31,42 milioane lei, ramasa nerecuperata pe segmentele de asigurari generale si de viata in 2005, sa fie acoperita din rezultatul financiar favorabil obtinut din asigurari generale si de viata in urmatoarele patru exercitii financiare anuale, incepand cu 2007, precum si de rezervele societatii pe segmentul de asigurari generale, se arata in raportul comapniei publicat de Rasdaq.

Actionarul majoritar al companiei este grupul austriac Vienna Insurance Group, care detine 98,46% din capitalul social.

Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

De asemenea, in urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca. Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.