Cheltuielile totale ale institutiei au fost, anul trecut, de 4,96 milioane lei (1,49 milioane euro), sub estimarile initiale.

Arbitrul pensiilor private a incasat taxe in valoare de 25,3 milioane lei anul trecut din autorizarile si avizarile date societatilor care au intrat pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) si facultative (pilon III), se mai spune in raportul institutiei.

Veniturile proprii constituite din taxe de autorizare, avizare, administrare si functionare si alte surse legale, in suma de 27,527 miloane lei, au constituit sursa de finantare pentru cheltuielile Comisiei, incepand cu iulie 2007.

Comisia pensiilor private a realizat anul trecut investitii de 223.000 lei, constand in cumpararea de echipamente informatice si programe pentru calculator, finantate din fonduri alocate de la Ministerul Muncii.

Citeste si:

Disponibilul din venituri proprii existent la sfarsitul anului trecut va constitui sursa de finantare pentru cheltuielile de functionare si investitii, in anii urmatori, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Potrivit legii privind infiintarea, functionarea si organizarea CSSPP, sursele de constituire a veniturilor Comisiei sunt reprezentate de taxele de autorizare si avizare, de taxele de functionare si administrare platite lunar, precum si de veniturile provenite din donatii, publicatii si din alte surse legale.

In 2007, cheltuielile aferente campaniei de informare a populatiei cu privire la sistemul de pensii private au insumat 2,45 milioane dolari, din care 1,2 milioane dolari de la Banca Mondiala si 1,25 milioane dolari de la bugetul de stat.

La sfarsitul lui 2007, CSSPP nu avea restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor sociale de somaj sau bugetul asigurarilor sociale de sanatate, se mai spune in raport.