"OTP Leasing Romania are ca obiectiv finantarea de bunuri de aproximativ 200 milioane euro in acest an, bazandu-se foarte mult pe sucursalele pe care le va deschide in tara in prima parte a anului", a spus Dihel.

El a adaugat ca, pentru acest an, compania mizeaza pe o pondere a finantarilor de 70% pe segmentul auto, o cincime (20%) pe segmentul de echipamente si 10% pe imobiliare.

In prezent, finantarea de achizitii de auto are o pondere de 80% in structura portofoliului OTP Leasing, iar echipamentele reprezinta restul de 20%.

Seful OTP Leasing considera ca echipamentele si segmentul de real estate sunt surse de profit pentru companie, insa principala tinta ramane piata de autovehicule.

Citeste si:

Compania a deschis deja, ca parte a strategiei de extindere, sapte sucursale in orasele Constanta, Craiova, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Cluj si Iasi.

OTP Leasing Romania si-a inceput activitatea in august 2007, iar la finalul anului trecut a raportat o cifra de afaceri de 36 milioane euro.

Actionarii majoritari ai OTP Leasing Romania IFN SA sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70% din actiunile companiei, si OTP Bank Romania, cu o participatie de 30%.