La sfarsitul anului trecut, activele bancii erau de 2,878 miliarde euro, arata raportul financiar al Piraeus Bank, a patra banca din Grecia.

Fata de sfarsitul primului trimestru al anului trecut, cand activele bancii erau de 1,139 miliarde euro, activele Piraeus Bank Romania au crescut de aproape trei ori (+189%) la sfarsitul lunii martie 2008.

Conducerea bancii si-a fixat ca obiectiv intrarea in topul primelor zece banci din Romania in acest an, potrivit unei declaratii din martie a presedintelui-director executiv al Piraeus Bank Romania, Stavros Lekkakos.

De altfel, dintre subsidiarele din afara Greciei a grupului Piraeus, cea din Romania avea cele mai mari active, acestea reprezentand aproape o treime din activele din afara Greciei ale grupului.

Piraeus s-a extins in ultimii ani, avand afaceri bancare, in afara de Romania, si in Albania, Bulgaria, Serbia, Egipt, Ucraina si Cipru. Banca elena are o subsidiara in Statele Unite si o sucursala la Londra, numarul de unitati din afara Greciei fiind de 460 la sfarsitul lunii martie.

Citeste si:

Piraeus Bank Romania si-a sporit cota de piata pe creditarea bancara de la 3,2% in martie 2007 la 5% in martie 2008.

Anul trecut, Piraeus Bank Romania si-a sporit profitul inainte de impozitare de aproape sase ori, pana la 22 milioane euro, pe fondul triplarii activelor administrate.

Reteaua Piraeus Bank Romania s-a extins cu 76 de unitati intre martie 2007 si a treia luna din acest an, pana la 130 de sucursale si agentii. La sfarsitul anului trecut, banca avea o retea nationala de 110 unitati si 132 de bancomate.

Piraeus Bank, al patrulea creditor din Grecia, a anuntat joi o crestere a profitului net in primul trimestru al acestui an cu 46% fata de acelasi interval din 2007, pana la 138,5 milioane euro, peste estimarile analistilor.