Fata Asigurari, membra a grupului Generali, mizeaza pe afaceri de 12,5 milioane euro in acest an, in crestere cu 39% fata de anul trecut, ca urmare a echilibrarii portofoliului companiei de asigurari agricole si non-agricole, a anuntat seful Fata Asigurari, Fanel Plopeanu.
In 2007, Fata Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 31,7 milioane lei (circa 9,5 milioane euro)."In acest an intentionam sa echilibram portofoliul, altfel incat aproximativ jumatate din politele incheiate sa fie reprezentate de asigurarile agricole, de la 70% in prezent, iar restul de asigurari non-agricole", a declarat Plopeanu, citat de NewsIn.

El a mentionat ca, spre deosebire de alte tipuri de asigurari, in agricultura nu poate exista o predictibilitate asupra daunelor, deoarece exista o mare dependenta de factorii naturali, iar rezultatul intr-un an poate fi "ori foarte bun, ori foarte rau".

"Fata Asigurari se pregateste pentru a intra la sfarsitul anului sau cel tarziu in primul trimestru din 2009 si pe segmentul de asigurari de raspundere civila (RCA)", a precizat Plopeanu, care a adaugat ca Fata Asigurari incheie deja si asigurari Casco.

Fata Asigurari a platit anul trecut indemnizatii brute totale de 16,3 milioane lei, din care indemnizatiile brute platite pentru asigurarile de mijloace de transport terestru, altele decat feroviare (Casco), au fost de 1,555 milioane lei.

Indemnizatiile brute platite pentru asigurarile de daune la proprietati s-au ridicat la 14,7 milioane lei, iar cele pentru asigurarile de incendiu si calamnitati naturale au fost de 59.910 lei.

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali - Fata Assicurazioni - a preluat in toamna lui 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole, redenumita recent Fata Asigurari.

Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri