Vienna Insurance Group (VIG) si-ar putea diminua participatia detinuta la Asirom cu 12,55 puncte procentuale, de la 98,46% la 85,91%, in urma majorarii capitalului social cu 92,96 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis joi bursei.
Actionarii Asirom au hotarat, pe 29 februarie, in cadrul adunarii generale, majorarea capitalului social al companiei cu 92,96 milioane lei (24,94 milioane euro), prin aport in numerar, pana la 157,85 milioane de lei (42,35 milioane euro).

Vienna Insurance Group avea la 9 ianuarie o pondere de 98,46% in capitalul social al Asirom.
In noua structura a actionariatului, care ar putea fi aprobata in iunie, VIG figureaza cu 85,91%, iar alte firme cu o detinere de circa 212 milioane titluri Asirom, care reprezinta 13,43% din capital. Mai multi actionari persoane fizice vor avea 0,657% din titlurile Asirom.

In sedinta actionarilor din 17 iunie, pe langa majorarea capitalului social cu 92,96 milioane lei, ar putea fi aprobata prima de emisiune de 92,96 milioane lei, suma care va fi inclusa in rezervele asiguratorului.
Asirom a afisat pentru anul trecut pierderi de 31,8 milioane lei, dupa castigul de 14 milioane lei din anul precedent, care vor fi acoperite din profiturile ce ar urma sa fie obtinute pe segmentele de asigurari generale si de viata in urmatorii cinci ani, arata miercuri o decizie a actionarilor.

De asemenea, actionarii Asirom au hotarat ca pierderea contabila de 21,58 milioane lei, care nu a fost recuperata si a rezultat din exercitiul financiar al anului 2004, sa fie recuperata de profitul care ar urma sa fie obtinut din asigurari generale in urmatorii trei ani, incepand cu 2007.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

De asemenea, in urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca. Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri