Intesa Sanpaolo Bank isi majoreaza capitalul social cu 100 milioane euro (363 milioane lei), prin aport in numerar al grupului Intesa Sanpaolo, capitalul social al bancii urmand sa creasca astfel de peste trei ori, de la 140 milioane lei la 503 milioane lei, a anuntat banca.

"Grupul Intesa Sanpaolo se afla in topul primelor cinci banci in majoritatea celor 12 tari din regiunea Europei Centrale si de Est in care a investit. Romania reprezinta o prioritate pentru dezvoltare accelerata Intesa Sanpaolo, iar aceasta majorare de capital este o dovada a angajamentului grupului fata de piata locala", a declarat Nicola Calabro, directorul executiv al Intesa Sanpaolo Bank.

Cresterea capitalului social va sustine strategia de dezvoltare organica a bancii pe piata locala pana in 2010, potrivit bancii.

"Incepand cu luna iunie vor fi lansate o serie de produse inovatoare pentru populatie. Pe langa portofoliul de produse si servicii oferite vom continua sa investim in dezvoltarea retelei care va atinge 90 de unitati la finalul acestui an si cel putin 120 in prima parte din 2009", a spus Riccardo Parasporo, directorul de afaceri al Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank a obtinut un profit net de 3,33 milioane lei in primul trimestru din acest an, in crestere cu 175% fata de perioada similara din 2007, iar activele totale ale bancii au ajuns la valoarea de 2,096 miliarde lei (560 milioane euro) la sfarsitul lunii martie 2008, in crestere cu 90% fata de cele de la finalul lui martie 2007.

In acelasi interval de timp, portofoliul de credite al Intesa Sanpaolo Bank a atins 1,316 miliarde lei (350 milioane euro), in crestere cu 97% fata de cel din primul trimestru din 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TBI Bank: Creditarea online a explodat după startul pandemiei
Setari Cookie-uri