"Dimineata, leul a continuat deprecierea pe care o incepuse marti, dupa ce guvernatorul BNR si-a exprimat reticenta cu privire la evolutia deficitului extern, dar si ca urmare a faptului ca a lasat sa se inteleaga ca e posibil sa scada dobanda de politica monetara pana la finalul anului", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, potrivit NewsIn.

Dupa ora 9:00, cand s-a deschis piata valutara locala, leul s-a apreciat usor pana la 3,6410 lei/euro, iar la 11:25, bancile cumparau un euro cu 3,6435 lei si il vindeau cu 3,6475 lei.

Pe celelalte piete din regiune, valutele au inregistrat, de asemenea, miscari contradictorii.

Citeste si:

Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat intre 1,5640 si 1,5680 dolari/euro, iar la 11:00, ora Romaniei, dolarul s-a depreciat brusc pana la 1,5738 dolari/euro, dupa ce a fost afisata o crestere peste asteptari a indicelui Ifo, care arata ca Germania anticipeaza o crestere sustinuta a economiei din zona euro.

Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight se mentin in apropierea nivelului dobanzii de politica monetara, de 9,75% pe an.