Noua din zece angajatori nu au habar de pensiile facultative

Peste 90% din cei peste 2.000 de angajatori chestionati de arbitrul pensiilor private nu aveau cunostinte despre sistemul pensiilor private facultative (pilonul III), motiv pentru care la sfarsitul lunii aprilie erau numai 82.337 participanti, potrivit CSSPP.

"Studiul a fost facut pentru mai mult de 2.000 de angajatori, iar peste 90% dintre acestia nu au stiut ce inseamna un fond de pensii facultative, acesta fiind motivul pentru care numarul participantilor la fondurile de pensii facultative este restrans", a declarat Doru Frunzulica, membru in CSSPP.

El a mentionat ca, la sfarsitul lunii aprilie, fondurile de pensii facultative aveau 82.377 participanti si active de 8 milioane euro.

Frunzulica a adaugat ca pilonul III este extrem de important, de aceea "trebuie sa explicam mai bine potentialilor participanti avantajele participarii la un fond de pensii facultativ".

Potrivit acestuia, Comisia si-a propus sa inceapa in acest an un program care sa prezinte avantajele participarii romanilor la sistemul de pensii facultative (pilon III).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Banca Transilvania aduce Prime Dash și Namirial în BT Store
Setari Cookie-uri