Aproape 34.000 de noi aderenti la sistemul de pensii private obligatorii au fost inregistrati de Casa Nationala de Pensii dupa incheierea campaniei de aderare initiala, care nu au fost inca validati de CNPAS.
"CNPAS a inregistrat 33.774 noi aderenti, care nu au fost inca validati", a mentionat Mariana Campeanu, presedintele CNPAS, care a adaugat ca cifra indica faptul ca tendinta este una pozitiva.

Totalul sumelor virate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) este de 88,19 milioane lei (24,13 milioane euro), valoarea medie pe asigurat fiind de 7,55 euro.

Primele viramente catre fondurile de pensii obligatorii, aferente lunii martie, au fost facute pe 20 mai.

Primele trei fonduri de pensii private obligatorii, care au primit cea mai mare parte a viramentelor (70%), acumuleaza si cea mai mare parte (65,5%) a conturilor goale, respectiv 629.900 din totalul de 961.355 conturi goale pe pilonul II.

"Din totalul conturilor goale, 65% au fost reprezentate de participantii fara venit, 35.000 au fost reprezentate de concediile de materitate, iar pentru restul conturilor goale nu au fost depuse declaratii nominale", a mentionat Doru Frunzulica, membru in Consiliul Comsiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

El a mai spus ca, pentru acest an, suma virata catre fondurilor de pensii va fi de 250-300 milioane euro.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea mentionase, in urma cu cateva zile, aceleasi cifre pentru valoarea incasarilor fondurilor in 2008 si estimase ca valoarea contributiilor la fondurile de pensii va creste la 600-700 milioane euro in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri