Compania germana de asigurari Ergo Versicherungsgruppe este controlata in proportie de 93,7% de grupul de reasigurari Munich Re.

Unicredit Grup a dorit, de altfel, sa incheie un parteneriat de bancassurance la nivel global cu Ergo, nu numai regional, care consta in colaborarea pe zona asigurarilor de viata, generale si produse de pensii, iar modul de cooperare este o companie mixta locala.

"Am observat ca ne lipsesc o serie de produse din portofoliu, printre care produsele de asigurari si real estate", a declarat Radu, care a mentionat ca UniCredit a preferat sa nu inceapa acest tip de afacere de la zero.

"Ne-am hotarat la nivel de grup sa incheiem parteneriate cu diferiti parteneri, care sa dispuna de astfel de produse si sa se foloseasca de reteaua noastra de produse la nivel local", a adaugat presedintele executiv al UniCredit Þiriac Bank.

Pe segmentul de asigurari, grupul UniCredit incheiat un parteneriat cu grupul Munch Re pentru zona Europei Centrale si de Est si cu alte societati pentru restul ariei de raspandire la nivel mondial.

Citeste si:

"Este un an de orientare strategica, in care am dorit sa lansam la nivel de grup activitatea de bancassurance, motiv pentru care apare cu atat mai stingent in cazul turbulentelor de pe pietele internationale", a precizat Radu.

El a mai spus ca UniCredit simte nevoia de a optimiza folosirea capitalului si de a spori veniturile din comisioane, astfel incat sa creasca doi indicatori importanti la nivel de grup, si anume veniturile pe active ponderate de risc si valoarea economica adaugata.

Din aceste motive, la nivelul UniCredit a fost decis un proces de selectare a unor societati de asigurari, cu care grupul sa lucreze la nivel mondial, fiind preferati actionarii grupului.

"Am purtat negocieri lungi, care s-au concretizat cu un parteneriat incheiat in mai 2007 cu trei actionari, respectiv Munch Re, Allianz si Aviva. In Europa Centrala si de Est, am ales ca partener principal Munch Re si ca urmare a cooperarii cu HVB", a mai spus Radu.

Asiguratorul Ergo, prezent in 26 de tari din Europa si Asia, a obtinut anul trecut venituri din prime brute subscrise de peste 17 miliarde euro, nivel care o plaseaza in randul marilor societati de asigurare din Germania si din Europa. Ergo este liderul pietei europene pe segmentele de asigurari de sanatate si pentru cheltuieli legale.