ATEbank Romania a inregistrat, in primul trimestru din acest an, pierderi in valoare de 0,6 milioane euro, dupa ce, in perioada similara a anului trecut, obtinuse un profit net de 0,1 milioane euro.
Valoarea activelor bancii a avansat cu 64,3% in intervalul martie 2007 - martie 2008, pana la 166 milioane de euro, dar a scazut usor comparativ cu sfarsitul anului trecut, cand activele bancii se ridicau la 167 milioane euro.

Profitul operational brut a avansat cu 37,5% in primul trimestru din 2008 fata de primele trei luni ale anului trecut, pana la 2,2 milioane euro, potrivit NewsIn.

Anul trecut, ATEbank Romania obtinuse un profit net de 3,7 milioane euro si un profit operational brut de 9,9 milioane euro.

In luna februarie a acestui an, actionariatul ATEbank Romania (fosta Mindbank) a aprobat majorarea capitalului social al bancii printr-o subscriere in valoare de 20,47 milioane lei de catre International Finance Corporation (IFC), institutie din grupul Bancii Mondiale, pana la un total de 136,47 milioane lei, IFC ajungand sa detina, astfel, 15% din capitalul bancii.

In urma schimbarii aprobate, banca greceasca Agricultural Bank of Greece ar ramane actionar majoritar, cu o detinere de 74,12%, restul de 25,88% din actiuni fiind detinute de IFC (15%), Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM (7,36%) si alti participanti minoritari.

ATEbank a devenit actionar majoritar al Mindbank in august 2006, cand a anuntat ca a finalizat achizitia a 55,83% din actiunile Mindbank. Ulterior, ATEbank si-a majorat participatia in subsidiara romaneasca la 87,21%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri