Guvernul a decis, saptamina trecuta, ca achizitiile publice sa se faca prin licitatie electronica doar in cazul contractelor care depasesc pragul de 2.000 de euro, excluzind taxa pe valoare adaugata. Masura vizeaza reducerea timpului necesar cumpararii de produse de mica valoare si fluidizarea procesului de achizitii publice.

Pentru contractele a caror valoare se situeaza sub acest prag, guvernul a decis ca ele sa fie adjudecate prin cumparare directa, respectindu-se, in acelasi timp, criteriile de oferta si concurenta. Prin licitatie electronica vor putea fi achizitionate aparatura stomatologica, produse auxiliare de uz sanitar, carbonati si percarbonati, oxizi, hidroxizi si baze minerale, alcool etilic.

Tot prin licitatie electronica vor putea fi achizitionate si articole de papetarie scolare si comerciale, ambalaje din carton si din material plastic, produse pentru curatat sau lustruit, dezodorizante menajere, tesaturi din bumbac. Potrivit legislatiei, obligativitatea organizarii licitatiilor electronice pentru achizitii publice revine ministerelor, institutiilor si agentiilor aflate in subordinea ministerelor, autoritatilor locale, universitatilor de stat si directiilor sanitare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Spatiul AlbAlb, investitia de 35.000 de euro pentru artistii romani