Guvernul a decis, saptamina trecuta, ca achizitiile publice sa se faca prin licitatie electronica doar in cazul contractelor care depasesc pragul de 2.000 de euro, excluzind taxa pe valoare adaugata. Masura vizeaza reducerea timpului necesar cumpararii de produse de mica valoare si fluidizarea procesului de achizitii publice.

Pentru contractele a caror valoare se situeaza sub acest prag, guvernul a decis ca ele sa fie adjudecate prin cumparare directa, respectindu-se, in acelasi timp, criteriile de oferta si concurenta. Prin licitatie electronica vor putea fi achizitionate aparatura stomatologica, produse auxiliare de uz sanitar, carbonati si percarbonati, oxizi, hidroxizi si baze minerale, alcool etilic.

Tot prin licitatie electronica vor putea fi achizitionate si articole de papetarie scolare si comerciale, ambalaje din carton si din material plastic, produse pentru curatat sau lustruit, dezodorizante menajere, tesaturi din bumbac. Potrivit legislatiei, obligativitatea organizarii licitatiilor electronice pentru achizitii publice revine ministerelor, institutiilor si agentiilor aflate in subordinea ministerelor, autoritatilor locale, universitatilor de stat si directiilor sanitare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri