Generali Asigurari a afisat in primul trimestru prime brute subscrise de 108,2 milioane lei (29,3 milioane euro), in crestere cu 8,5% fata de acelasi interval din 2007, efect al avansului cu mai mult de o treime pe segmentul de asigurari de viata, a anuntat compania.
"Rezultatele obtinute in primul trimestru al anului curent sunt conform asteptarilor. Nu am planificat o crestere mai mare pe segmentul asigurarilor generale, pentru ca strategia pentru anul acesta prevede, in principal, o crestere profitabila, prin respectarea su strictete a regulilor de subscriere a politelor de asigurare", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Tudor Moldovan.

El a adaugat ca Generali Asigurari si-a asumat rolul de educare a pietei, prin introducerea in premiera a asigurarii Casco cu fransiza, "pe toate canalele de distributie, fara nicio exceptie".

In primul trimestru din 2007, Generali Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 99,7 milioane lei.
Asigurarile de viata au crescut cu 35,5% in primul trimestru din acest an, pana la 20,2 milioane lei, fata de 14,9 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, afacerile pe segmentul de asigurari generale au avansat cu 3,7%, pana 87,9 milioane lei, de la 84,7 milioane lei in primele trei luni din 2007.

Potrivit datelor companiei, 77% din asigurarile de viata subscrise provin din contractele individuale incheiate, iar restul de 23% reprezinta asigurarile de grup.

Cele mai vandute tipuri de asigurari au fost in primul trimestru cele de tip Casco, cu 50,54 milioane lei, si asigurarile de proprietate "Property", cu 19,6 milioane lei. Acestea au fost urmate de asigurarile de viata individuale, cu 14,1 milioane lei, si de asigurarile auto RCA si Carte Verde, cu 12,8 milioane lei.

Anul trecut, Generali Asigurari inregistrase o valoare a primelor brute subscrise de 382 milioane lei (114,5 milioane euro), in crestere cu 28% fata de anul anterior.

Societarea Generali Asigurari face parte din grupul italian Generali, care are afaceri extinse pe piata romaneasca de asigurari si pensii. Grupul mai este prezent in Romania prin compania FATA Asigurari - subsidiara locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului - si prin administratorul de pensii private obligatorii Generali Fond de Pensii SA, al treilea jucator de pe piata romaneasca, cu o cota de 9,37%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri