Fondurile de investitii ale BRD-SocGen de pe piata locala vor fi administrate din Cehia de o societate din grupul Societe Generale, ceea ce va permite o reducere a costurilor, a declarat, citat de NewsIn, Claudiu Cercel, director executiv al departamentului piete financiare al BRD.
"Delegarea activitatii de administrare a fondurilor catre societatea IKS KB (Investicni kapitalova spolecnost Komercni Banky) din Cehia, parte a grupului Societe Generale, a fost avuta in vedere atat datorita expertizei acestei societati cat si oportunitatilor de sinergie intre cele doua entitati", a spus Cercel.

BRD Asset Management, divizia de administrare a investitiilor din Romania a Societe Generale, gestioneaza doua fonduri de investitii, Simfonia 1 si Concerto, a caror active insumau 79,2 milioane lei la sfarsitul lunii aprilie, avand o cota de 9,2% din piata fondurilor deschise de investitii.

Potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF), Simfonia 1 este un fond de investitii monetar, care administra la sfarsitul lunii aprilie active de 63,1 milioane lei, si avea un randament de 6,7% in ultimul an. Concerto este un fond diversificat, cu active de 16,1 milioane lei si un randament anualizat de 11,38%.

Potrivit ultimului buletin al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), BRD Asset Management a primit avizul Comisiei pentru delegarea activitatilor de administrare a investitiilor celor doua fonduri, catre societatea parte a Societe Generale din Cehia, IKS KB.

Reprezentantii BRD au precizat ca, pentru moment, au avut in vedere doar externalizarea acestei linii de business.

"De altfel, mutualizarea diverselor platforme intre actori din cadrul aceluiasi grup se inscrie in practica sau intentiile tuturor jucatorilor cu prezenta regionala sau internationala, iar motivatiile acestei abordari au in vedere atat o mai buna oferta pentru investitori, cat si reducerea costurilor", a mai spus Claudiu Cercel.

IKS KB administreaza fonduri de investitii si pentru alte entitati ale grupului Societe Generale din pietele emergente, cum ar fi de exemplu Asia.

Investicni kapitalova spolecnost Komercni Banky (IKS KB) a devenit din mai 2005 subsidiara a diviziei de administrare a investitiilor a Societe Generale, astfel incat clientii IKS KB au putut sa aceseze noi produse si servicii de investitii oferite de Societe Generale Asset Management.

Administratorul din Cehia gestiona la sfarsitul lunii aprilie 2007 active totale de circa 65,97 miliarde de coroane cehesti (aproximativ 2,6 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri