Compania Tarom plateste prime de 3,79 milioane dolari companiei Astra Asigurari pentru servicii de asigurare Casco si raspundere civila fata de terti, pentru perioada 1 mai 2008 - 30 aprilie 2009, potrivit datelor publicate de companie in Monitorul Oficial.
Contractul a fost atribuit pentru al doilea an consecutiv companiei Astra Asigurari si include, in plus fata de contratul din anul anterior, asigurarea de reducere a fransizei Casco deductibile la aeronave si motoare de schimb. Prima pentru aceasta asigurare se ridica la 329.600 dolari.

Suma asigurata totala pentru asigurarea Casco a aeronavelor este de 452 milioane dolari, iar limita combinata unica pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti este de 750 milioane dolari.

Astra Asigurari a castigat licitatia deoarece a oferit cel mai scazut pret, acesta fiind criteriul de selectie al asiguratorului, se mai arata anuntul din Monitorul Oficial.

Companiile care au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom pe o perioada de un an au fost Astra Asigurari, Allianz Tiriac si Omniasig.

Astra Asigurari a finalizat la sfarsitul lunii martie plata despagubirii de 10 milioane dolari pentru dauna produsa la aeronava Tarom, avariata pe 30 decembrie 2007, dupa ce achitase prima transa de 5 milioane dolari la sfarsitul lunii februarie.

Cursa Tarom, care trebuia sa decoleze pe 30 decembrie anul trecut de pe aeroportul Henri Coanda, cu destinatia Sharm el Sheikh, a lovit in momentul decolarii o masina aflata pe pista. Accidentul, in urma caruia avionul a fost avariat, nu s-a soldat cu victime.

Compania a reinnoit, la sfarsitul anului trecut, contractele de asigurare cu companiile Romavia, BlueAir si Romaero, iar Scoala Superioara de Aviatie Civila este, de la inceputul anului 2008, un nou client in portofoliul Astra Asigurari.

Astra, infiintata in 1991, are un capital social de 55 milioane euro, principalii actionari fiind companiile Nova Trade si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri