Romanii plecati la munca in strainatate si companiile romanesti care au operatiuni de import-export au devenit potentiali clienti pentru companiile de brokeraj bancar.

Kiwi Finance, companie brokeraj bancar din Romania, ofera credite ipotecare si de nevoi personale cu garantie ipotecara romanilor aflati la munca in Spania, prin intermediul sucursalei de la Madrid, a anuntat compania.

In prezent, Kiwi Finance negociaza cu banci din Spania pentru incheierea unor acorduri, astfel incat romanii angajati cu acte sa poata obtine credite in Spania.

Sucursala companiei din Madrid ofera consultanta financiara si juridica si se ocupa de intreg procesul de intocmire a dosarului, inclusiv legalizarea, traducerea si verificarea actelor. Kiwi Finance a incheiat parteneriate pentru acordarea de credite romanilor din Spania cu sapte banci din Romania.

Compania Kiwi Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania si a fost infiintata la sfarsitul anului 2003, sub numele de Gemini Capital Consult. Activitatea Kiwi Finance se concentreaza pe trei directii principale: consultanta de credite pentru populatie, consultanta de credite pentru firme si consultanta juridica.

Kiwi Finance detine noua sucursale in Romania si o sucursala la Madrid. De la infiintare, in 2003, si pana in prezent, Kiwi Finance a intermediat credite in valoare de peste 330 milioane euro.

La Caixa este un alt exemplu de institutie financiara atrasa de banii romanilor din Spania, fiind motivati sa vina pe piata locala de faptul ca are deja in Spania mai mult de 64.000 de clienti romani, care efectueaza lunar peste 2.500 de transferuri de fonduri, prin intermediul unui serviciu oferit alaturi de banci locale ca BCR, BRD sau Raiffeisen.

De asemenea, Banca Transilvania a deschis o sucursala in capitala Ciprului, Nicosia, centrata initial pe afaceri de tip corporativ si pe servicii bancare personalizate, a declarat directorul general al bancii Robert C. Rekkers.

Si UniCredit a lansat pachetul de servicii si produse bancare „Familia Ta”, destinat romanilor care lucreaza cu forme legale in Italia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bidian: Romanii vor cauta case si peste 10 ani