Millennium Bank Romania si-a crescut activele cu 82% in primele trei luni din 2008, pana la 148,9 milioane euro, pe fondul cresterii de peste doua ori a portofoliului de credite, a anuntat banca.

Astfel, volumul total al imprumuturilor acordate de Millennium Bank a crescut de la 37,2 milioane euro la sfarsitul anului trecut, la 78,9 milioane euro la sfarsitul lunii martie 2008.

Banca si-a dublat si volumul depozitelor (+95%) in intervalul ianuarie - martie, pana la 74,9 milioane euro.

Millennium Bank Romania a inregistrat, in primul trimestru, pierderi de 5,4 milioane euro, jumatate din pierderile estimate initial pentru aceasta perioada.

"Din bugetul alocat, in valoare de 10,5 milioane euro, Millennium Bank a avut pierderi de 5,4 milioane euro, datorita unui profit operational mai mare decat cel preconizat", se arata de catre reprezentantii bancii.

Strategia bancii pentru 2008 include continuarea investitiilor pe piata din Romania. Reteaua de sucursale urmeaza sa fie extinsa de la 42 pana la aproximativ 80 de unitati, iar numarul de angajati va creste de la 509 pana la 850.

Millennium Bank, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Investitia initiala in Romania a fost de 40 milioane euro, iar pana la sfarsitul anului 2011 banca estimeaza o investitie de 300 milioane euro. Millennium bcp are o retea de peste 1.500 de agentii in Portugalia, Polonia, Grecia, Mozambic, Angola, SUA, Turcia si Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Schimbare de management la divizia de retail a OTP Bank Romania