Daunele platite de Astra Asigurari in pimul trimestru al acestui an au urcat cu 128% pana la 81 milioane lei fata de cele din primul trimestru din 2007, de aproape noua ori mai repede decat afacerile, care s-au marit cu 15%, a anuntat compania.
Astra Asigurari a afisat prime brute subscrise de 137,64 milioane lei (circa 37,3 milioane euro) in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 15%, ca urmare a avansului puternic pe segmentul de asigurari property.

In primul trimestru din 2007, Astra Asigurari inregistrase afaceri de 120 milioane lei (echivalentul a 35,8 milioane euro).

Primele brute subscrise din asigurari property s-au triplat in primul trimestru din 2008, pana la 12,85 milioane lei, cresterea inregistrata fiind de 202,79%.

"Aceasta evolutie se datoreaza concentrarii strategiei si a politicii de vanzare pe acest segment, inca de la finele anului trecut", a declarat Radu Mustatea, directorul general al societatii.

Asiguratorul a afisat un profit net de 1,05 milioane lei in primul trimestru din acest an, comparativ cu pierderea de 11,36 milioane lei din primul trimestru din 2007.

Afacerile din asigurari generale au ajuns la 137,25 milioane lei, in primul trimestru al acestui an, in timp ce primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de viata au ramas la nivelul celor din primul trimestru al anului trecut (384,78 milioane lei).

Astra Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 46,28 milioane lei din asigurari Casco in primul trimestru, in crestere cu 67,1%.

Pe segmentul de asigurari de aviatie, compania a afisat o crestere de 98,6% pana la 4,15 milioane lei, in timp ce primele subscrise din asigurari de raspundere civila auto (RCA) au ajuns la 61,27 milioane lei.

Astra Asigurari a inregistrat pierderi de 69,9 milioane lei (21 milioane euro) in 2007, ca urmare a introducerii unei noi metodologii de calcul actuarial al rezervelor, a cresterii daunalitatii pe segmentul auto, precum si a extinderii retelei teritoriale.

Astra, infiintata in 1991, are ca principali actionari companiile Nova Trade si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari. Astra Asigurari are un capital social de 55 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri