Grawe Romania Asigurare a lansat doua produse de asigurare de viata cu componenta investitionala (unit-linked), Grawe Apollo si Grawe GaliLEI, valoarea minima anuala a primei ridicandu-se la 300 euro, respectiv 1.000 lei, au anuntat reprezentantii compania.

Programele de asigurare de tip unit linked Apollo si GaliLei ofera si optiunea de protectie suplimentara in caz de deces sau invaliditate din accident.

Durata contractului poate varia intre 10 si 45 de ani, iar varsta maxima a asiguratului la sfarsitul contractului nu poate fi mai mare de 75 de ani.

Programele de asigurare ofera posibilitatea de achizitionare de participatii la fondurile de investitii de capital Grawe Apollo Echilibrat, Apollo Conservativ, Apollo Dinamic, toate cu investitii pe pietele externe de capital, si Security Romania, cu investitii pe piata romaneasca de capital.

Produsele propun asiguratilor, in functie de profilul investitional al acestora, un risc scazut, mediu sau ridicat.

Apollo Conservativ are un portofoliu alcatuit in proportie de doua treimi din obligatiuni, restul fiind constituit din actiuni.

Apollo Echilibrat are expunere mai mare pe actiuni (doua treimi actiuni si o treime obligatiuni) si o durata recomandata a investitiei de peste 25 de ani.

Apollo Dinamic este un fond de investitii care presupune investitii de 100% in actiuni si este destinat persoanelor care urmaresc obtinerea de castiguri mari din investitii, fiind dispuse la un risc ridicat. Durata recomandata a investitiei este de peste 25 de ani.

Security Romania este un fond de investitii cu risc ridicat ce investeste in titluri de valoare de orice natura, fiind concentrat asupra actiunilor emitentilor din Romania si a imprumuturilor in lei.

Grawe estimeaza ca, pana la sfarsitul anului 2008, va incheia circa 3.000 de contracte de tip unit-linked.

Grawe Romania a afisat prime brute subscrise de 48,42 milioane lei (13,1 milioane euro) in primul trimestru din acest an, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada din 2007, pe fondul cresterii valorii medii a primelor de asigurare.

In prezent, societatea Grawe Romania are un capital social de 28,48 milioane lei si este controlata de companii austriaca de asigurari Grazer Wechselseitige Versicherung AG, care detine 99,98% din capital.

Grawe isi desfasoara activitatea prin intermediul brokerilor specializati si a fortei proprii de vanzare si are sase agentii in Bucuresti si o retea de unitati in 19 judete.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri