Directorul de retail si operatiuni de la Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu, a fost promovat in functia de director executiv al bancii, in locul lui Stavros Lekkakos, care va prelua functia de director adjunct in cadrul comitetului executiv al Piraeus Group.
Piraeus Bank Romania nu exclude achizitia unei alte banci de pe piata romanesca in urmatorii ani, desi vrea sa creasca organic si sa ajunga sa contribuie pana la sfarsitul acestui an cu 40% la profitul grupului din operatiuni internationale.

"Noi ne axam pe cresterea organica a bancii din Romania, insa in conditiile in care apare o oportunitate pentru o achizitie care sa se potriveasca strategiei grupului, am putea sa ne extindem si in acest fel", a declarat, citat de NewsIn, noul director executiv al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu.

Hotararea a fost luata in cadrul adunarii generale a actionarilor, iar Catalin Parvu a devenit responsabil de coordonarea tuturor operatiunilor curente ale bancii. Lekkakos va continua sa supervizeze activitatea Piraeus Bank Romania din functia de presedinte al consiliului de administratie al sucursalei din Romania.

Stavros Lekkakos fusese numit presedinte si director executiv al Piraeus Bank Romania in anul 2006. "Am informat deja banca centrala referitor la schimbarea in conducerea bancii, iar Catalin Parvu este deja gata sa isi asume conducerea Piraeus Bank Romania", a declarat Stavros Lekkakos.

Catalin Parvu, cu o experienta de peste 17 ani in domeniul bancar, ocupa functia de director general al departamentului de retail banking si operatiuni in cadrul Piraeus Bank Romania.

Parvu mai detine functia de presedintele al Forumului Roman Antifrauda pentru Carduri si, anterior perioadei in care a lucrat la Piraeus Bank Romania, a ocupat functii de conducere in domeniul operatiunilor si retail-ului bancar in cadrul Bancii Tiriac.

Potrivit reprezentantilor bancii, Piraeus Bank Romania a contribuit anul trecut cu 3% la profitul net al grupului, iar in primul trimestru al acestui an aceasta contributie a ajuns la 9%.

Pe de alta parte, afacerile din Romania ale Piraeus Bank Romania au adus anul trecut 22% din profitul din operatiunile internationale ale grupului, pondere care a crescut la 36% in primul trimestru al acestui an.

Piraeus Bank Romania urmareste in continuare cresterea cotei de piata in functie de active pana la 4,5% la sfarsitul acestui an, de la 4% in martie 2008.

La sfarsitul lui 2007, cota de piata in finctie de active era de 3,6%.

De asemenea, banca vrea sa isi creasca si cota de piata dupa volumul de credite pana la 5,8%la finele lui 2008.

Pe partea de depozite, Piraeus Bank Romania vrea sa ajunga la o cota de piata de 2,3%.

Pe segmentul de imprumuturi, banca ajunsese la sfarsitul lui martie la o cota de piata de 5,3%, de la 4,9% in decembrie 2007.

Pe segmentul depozitelor Piraeus Bank Romania avea in martie 2008 o cota de piata 1,8%, fata de 1,5% in decembrie 2007.

In privinta portofoliului de credite banca urmareste o echilibrare a ponderii segmentelor intentionand sa ajunga la sfarsitul lui 2008 la 40% credite pentru populatie si 60% credite pentru companii, din care 10% credite pentru firmele mici si mijlocii.

In martie 2008, creditele pentru companii reprezentau 54% din volumul de credite acordate de banca, iar creditele pentru populatie aveau o pondere de 36,8% in portofoliul bancii, in timp ce IMM-urile reprezentau restul de 9,2%.

Ponderea creditelor catre companii in portofoliul Piraeus Bank Romaniaa scazut in primul trimestru al acestui an fata de sfarsitul lui 2007, cand banca acordase 55,9% din volumul creditelor catre companii, 35,9% catre populatie si 8,2% IMM-urilor.

In acest an, banca intentioneaza sa se axeze pe activitatile generatoare de comisioane, sa-si intensifice activitatile de cross-selling si sa dezvolte produse personalizate pentru diferite segmente de clienti.

In privinta finantarii de proiecte imobiliare, reprezentantii bancii au explicat ca mai este loc de crestere a expunerii pe acest segment in Romania, insa au adaugat ca vor fi mai prudenti si se vor uita mai mult la calitatea proiectelor finantate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri