Bank Leumi ar putea numi doi sefi de la banca mama in CA

Actionarii Bank Leumi Romania ar putea decide, in sedinta din 7 iulie, numirea lui Zvi Itskovitch si a lui Gidon Suesskind, care detin functii de conducere in cadrul Bank Leumi Le-Israel, ca administratori ai Bank Leumi Romania, potrivit unui convocator AGA publicat in Monitorul Oficial.

Zvi Itskovitch are functia de prim vicepresedinte al diviziei internationale si private banking la Bank Leumi Le-Israel, in timp ce Gidon Suesskind este director adjunct in cadrul aceluiasi departament.

In prezent, Bank Leumi Romania are ca administratori pe Daniel Tsiddon, Menahem Eisthal, Ehud Eduard Moverman, Benesh Avital si Marian Crisan, presedinte al consiliului de administratie fiind Zalman Segal.

Actionarii pot fi reprezentati la sedinta de alti actionari sau persoane cu capacitate deplina de exercitiu care nu au calitatea de actionari, pe baza unei procuri speciale, se mai spune in Monitorul Oficial.

Grupul israelian Leumi, actionarul majoritar al Bank Leumi Romania, a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar - de 99,27% din actiuni - al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. In prezent, Bank Leumi le-Israel detine 99,89% din capitalul social al Bank Leumi Romania.

In primul trimestru al acestui an, Bank Leumi Romania a afisat un profit net de 1 milion dolari, comparativ cu pierderea de 200.000 dolari din intervalul similar al anului trecut, in timp ce activele bancii au sporit cu 81,7% pana la 470,3 milioane dolari.

Activele totale ale grupului Leumi s-au ridicat la 83,9 miliarde dolari la sfarsitul primului trimestru din 2008, in crestere cu 2,7% fata de cele din primul trimestru al anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri