Casa de brokeraj KBC Securities, care are in principal clienti straini, a intermediat 11,14% din totalul tranzactiilor la Bursa de Valori Bucuresti (inclusiv piata RASDAQ) in primele cinci luni.

In intervalul ianuarie-mai, KBC Securities, care face parte din grupul bancar belgian KBC, a intermediat transferuri de 991,39 milioane lei, din totalul tranzactiilor bursiere cu actiuni, obligatiuni si drepturi.

Dezvoltarea acestei activitati va fi realizata prin canale de nisa nebancare, conformunei prezentari a KBC sustinuta cu ocazia zilei investitorilor.

Belgienii tintesc o cota de piata de 12,9% pentru activitatile de brokeraj, fata de 11,9% in 2007.
KBC intentioneaza ca in Romania sa se concentreze asupra operatiunilor incepute deja

Citeste si:

KBC a lansat in aprilie creditele de consum in Romania printr-o investitie initiala de tip greenfield de 12 milioane euro, atras de potentialul mare de crestere a acestei piete in urmatorii ani.

"Romania e una dintre tarile din Europa Centrala si de Est (ECE) cu cel mai mare numar de locuitori, respectiv 21,7 milioane, si cu o crestere economica superioara mediei acestei regiuni. Grupul a investit intr-o prima etapa 12 milioane de euro si intentionam sa sporim investitiile in viitor intr-un mod durabil si profitabil", a declarat Bart Vanhaeren, directorul general al KBC Consumer Finance

KBC Group e prezent in Romania prin KBC Securities Romania SA, fosta Swiss Capital, preluata in 2007, si prin Romstal Leasing Romania.