Leul castiga un ban, pana la 3,67 lei/euro

Moneda nationala s-a mentinut, in deschiderea sedintei, la cotatii apropiate de 3,67 lei/euro, in apreciere cu un ban fata de seara precedenta, pe o piata cu volatilitate redusa, dar vulnerabila la vestile despre economia internationala, sustin dealerii.

"Cursul nu a fluctuat foarte mult in deschiderea acestei edinte. Volatilitatea este redusa, dar moneda nationala este sensibila la evolutia pietelor de capital din strainatate sau a pretului petrolului", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Leul si-a recapatat echilibrul in deschiderea sedintei, fata de ziua precedenta, cand moneda nationala s-a depreciat pana la nivelul minim al ultimei luni, banca centrala afisand un curs de 3,6810 lei/euro, cu 1% mai sus decat cel de vineri.

In primele ore de tranzactionare, leul a fluctuat in jurul nivelului de 3,67 lei/euro, astfel ca la ora 11:00, bancile cumparau un euro cu 3,6719 lei si il vindeau cu 3,6760 lei.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat de la 1,5558 dolari/euro pana la 1,5653 dolari/euro. La 11:00, ora Romaniei, euro era cotat la 1,5573 dolari.

Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight erau la 9,50-10% pe an, incadrand dobanda de politica monetara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri