Bancomatele (masini de transfer automat de bani sau ATM ) au fost alimentate din timp, si chiar daca s-au format unele cozi dimineata si seara, nu au avut nevoie de realimentare, sustin oficiali ai bancilor comerciale. Nu am fost instiintati si nu avem semnale ca ar fi fost nevoie de realimentarea bancomatelor, ne-a declarat Radu Ghetea, presedintele Asociatei Romane a bancilor.

Bancomatele sunt facute sa lucreze circa 1-2 zile in foc continuu, deci pot face fata unui aflux mare de utilizatori, intrucat au foarte multe bancnote. Depinde insa si de ce marime sunt bancnotele, a mai spus Ghetea. Miercuri ne asteptam la un flux mai semnificativ, spune Ghetea. Reprezentantii HVB si Alpha Bank ne-au declarat ca nici bancomatele din reteaua proprie nu au avut nevoie sa fie realimentate.

Cei care vor sa utilizeze astazi ATM-urile pot avea surpriza ca acestea sa fie oprite, deoarece majoritatea bancilor le vor inchide esalonat, incepand cu anumite ore. BCR, de pilda, a anuntat ca alimenteaza cu lei noi bancomatele de la sediul sau central pe 30 iunie. Capacitatea de alimentare a unui bancomat este de regula de aproximativ 800 de milioane lei vechi, adica 80.000 lei noi, in cazul in care, dat fiind dimensiunile mai mici ale noilor bancnote, nu vor incapea sume mai mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri