“Exista un model greu de urmat in viitor, acela al transformarii resurselor pe termen scurt in finantari pe termen lung in domeniul imobiliar, urmand modelul Northern Rock”, a spus Bouton, citat de NewsIn.

“Solvabilitatea Societe Generale nu a fost niciodata pusa sub semnul intrebarii. Frauda sau pierderile suferite de unele banci europene si care a avut legatura cu piata imobiliara americana, nu au schimbat clasamentul bancilor europene”, a adaugat acesta.

Presedintele Societe Generale a spus ca la originea crizei creditelor a stat “o gaura” in sistemul de supraveghere a sistemului bancar american. Bouton a subliniat ca primele patru banci americane de investitii nu au fost supravegheate de Federal Reserve.

Citeste si:

Pe 24 ianuarie, Societe Generale a afisat o pierdere de 4,9 miliarde euro, despre care a anuntat ca a fost cauzata de tranzactiile ilegale efectuate de traderul Jerome Kerviel.

Pierderile din scandalul Kerviel au facut banca vulnerabila la o posibila preluare si au constrans-o sa majoreze capitalul cu 5,5 miliarde euro pentru a-si redresa finantele.