Compania de asigurari Ardaf isi va reduce capitalul social de peste doua ori, la 72 milioane lei, prin anularea a 1,16 miliarde de actiuni, au hotarat administratorii companiei, care primisera delegarea din partea actionarilor in urma adunarii generale de la sfarsitul lunii aprilie.
Reducerea de capital a fost hotarata ca urmare a diminuarii activului net al societatii la o valoare mai mica decat jumatate din capitalul social.

In prezent, Ardaf are un capital social de 188,24 milioane lei, divizat in 1,88 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Pentru fiecare actiune detinuta se va aplica un coeficient de reducere de 61,75%, iar rotunjirea se va face in plus. Astfel, noul capital social al Ardaf va ajunge la 72 milioane lei, impartit in 720 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Ardaf a afisat un profit net de 434.380 lei in primele trei luni din acest an, comparativ cu pierderile de 28,8 milioane lei inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Segmentul de asigurari generale a generat in primul trimestru un profit de 1,13 milioane lei, in timp ce asigurarile de viata au ramas neprofitabile, aducand pierderi de 753.157 lei.

Titlurile asiguratorului se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF. Ardaf are o capitalizare de 114,64 milioane lei (31,32 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,0609 lei/actiune, stabilita in sedinta din 12 mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri