GE Money Romania, controlata de grupul american General Electric, a acordat in primele cinci luni credite de peste 150 milioane euro, in crestere cu 57% fata de acelasi interval din 2007, si mizeaza pe o dublare a afacerilor pe segmentele de leasing, credite de consum si ipotecare in 2008.
"Pentru acest an estimam o dublare a volumului total de credite acordate pe toate cele trei segmente de busines: credite ipotecare, credite de consum si leasing si previzionam o crestere cu 60% a activelor pana la un miliard de dolari", a mentionat directorul general executiv al GE Money in Romania, Ronald Malak (foto).

Marca GE Money a fost lansata oficial, ieri, printr-o campanie de comunicare integrata pentru unul dintre produsele oferite de companie - creditul de nevoi personale cu ipoteca.

"Consolidarea business-ului de servicii financiare sub un brand unic, GE Money, a fost si este principalul nostru obiectiv in 2008 pentru ca ne dorim sa avem o platforma integrata de servicii financiare in Romania", a explicat Malak.

"Valoarea investitiilor locale recente in parteneriate a fost de 500 milioane de dolari", a afirmat directorul executiv al GE pentru Europa de Sud-Est, Cristian Colteanu, care a adaugat ca 80% din vanzarile de anul trecut ale GE in regiune au fost generate in Romania, iar pentru acest an asteptarile sunt mai mari "avand in vedere atractivitatea pietei romanesti si pozitionarea GE ca lider in regiune".

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit SA.

La sfarsitul anului trecut, Dogus Group din Turcia a cumparat de la divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric 49,9% din actiunile companiilor controlate de GE Money pe piata romaneasca, respectiv Motoractive, Ralfi si Domenia Credit.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri