Eximbank acorda o refinantare de 9,4 mil. lei bancii CR Firenze

Eximbank, Banca de Export – Import a Romaniei, acorda bancii CR Firenze o refinantare de 9,4 milioane lei pentru creditele destinate companiilor care investesc in domenii prioritare pentru economie, ca urmare a unei conventii incheiate intre cele doua parti.

"In perioada ianuarie – mai 2008, un numar de 133 de proiecte de investitii, majoritatea adresate firmelor mici si mijlocii, au beneficiat de finantari in conditii mai avantajoase, prin intermediul conventiilor de refinantare incheiate de EximBank cu o serie de banci romanesti", a declarat Carmen Radu, presedintele Eximbank.

Refinantarea se face numai pentru creditele in lei si poate fi de cel mult 85% din valoarea finantarii acordate de banca partenera clientilor.

De asemenea, aceasta posibilitate poate fi folosita numai pentru proiecte care vizeaza realizarea productiei sau a serviciilor de export, dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, cercetarea sau dezvoltarea, protectia mediului inconjurator, ocuparea si formarea personalului, sustinerea si dezvoltarea IMM-urilor.

Banca CR Firenze a intrat pe piata din Romania in martie 2006, iar in prezent reteaua sa teritoriala este formata din 11 sucursale in Bucuresti si noua in restul tarii (Craiova, Satu Mare, Constanta, Cluj-Napoca, Ramnicu Valcea, Arad, Timisoara, Brasov si Pitesti).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri