VFS International Romania si-a majorat capitalul social cu 15 mil. euro

Volvo Financial Services International Romania (VFS int. Romania SRL), subsidiara a diviziei de leasing a grupului suedez Volvo, si-a majorat luna trecuta capitalul social cu 15 milioane euro pana la 19,2 milioane euro.

Majorarea de capital s-a facut prin aport in numerar al actionarului majoritar VFS International AB.

"Volvo Financial Services International Romania a finantat in 2007 bunuri in valoare de peste 150 milioane euro, iar pentru anul acesta asteptam o crestere a valorii finantate, insa aceasta depinde in primul rand de vanzarile Volvo in Romania", au decalarat reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.

Actionarii au hotarat majorarea capitalului social in adunarea generala extraordinara din 20 mai pentru a sprijini dezvoltarea companiei, iar majorarea a fost realizata prin emiterea a 1,6 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 35,14 lei, potrivit reprezentantilor companiei.

Dupa majorare, capitalul social este de 71 milioane lei (19,2 milioane euro), divizat in 2,02 milioane actiuni, cu valoarea de 35,14 lei fiecare.

VFS International AB controleaza 99,99995% din capitalul companiei locale de leasing, restul revenind firmei VFS Nordic AB.

Volvo Financial Services International Romania si-a mai majorat capitalul social in februarie 2008, cu 4 milioane euro, de la 200.000 de euro, nivelul minim impus de legislatie unei institutii financiare nebancare.

VFS acorda finantare pentru achizitia produselor grupului Volvo, respectiv autocamioane, echipamente de constructii, autobuze, motoare pentru ambarcatiuni si avioane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri