Conform unui studiu on-line realizat de Rapid Finance, 46,5% dintre romani cauta un credit de nevoi personale. Aceasta se datoreaza faptului ca la acest tip de credite bancile nu cer avans, sumele imprumutate pot ajunge si pana la 30.000 Euro, iar termenul de solutionare a dosarului este mai mic. In plus, cei care solicita un credit de nevoi personale nu trebuie sa precizeze destinatia lui.
o noua proprietate. Costurile lui sunt insa mai mari decat cele ale unui credit ipotecar, iar dobanda efectiva poate ajunge pana la 20% pe an. De exemplu, la un credit de 20.000 euro, cu o dobanda de 10.25%, ajungi sa platesti pe luna o suma de 327 euro.

Desi creditele ipotecare sunt mult mai avantajoase, din punct de vedere al costurilor, decat creditele de nevoi personale, ele sunt mai putin cautate. Conform aceluiasi studiu, doar 29.2% cauta un credit ipotecar. Dobanzile la creditele ipotecare variaza intre 3.9% si 7.2%. Astfel, la un credit de 20.000 euro, platesti pe luna 119 euro, cu 208 euro mai putin decat in cazul unui credit de nevoi personale. Cei care stau cu chirie se pot orienta spre un astfel de credit, pentru ca suma pe care o platesc pe luna pe chirie este echivalenta cu rata la banca pentru un credit ipotecar.

De asemenea, solutiile de refinantarea incep sa fie din ce in ce mai solicitate de romani. 24,3% dintre cei care au participat la studiul Rapid Finance cauta un credit de refinantare. Diversificarea produselor, aparitia unui numar tot mai mare de oferte pe piata creditelor, ii detremina din ce in ce mai mult pe cei care au optat pentru un credit sa se gandeasca la posibilitatea unei refinantari. Un credit de refinantare prin Rapid Finance va poate aduce o rata lunara cu pana la 40% mai mica.

De aceea in alegerea unui credit, este bine apelati la serviciile unui broker de credite. Un broker de credite va aduce toate ofertele de credite ipotecare intr-un singur loc, va ghideaza pas cu pas in procesul de obtinere a creditului, va scapa de drumurile inutile la banca si va ajuta sa alegeti creditul cel mai bun. In plus toate serviciile pe care vi le ofera sunt gratuite.

Studiul Rapid Finance a fost realizat in perioada 1 mai-1 iunie 2008 si la el au participat 600 de respondenti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri