Banca Transilvania a lansat un card de credit adresat medicilor, care are atasata, optional, o polita de asigurare malpraxis cu o linie de credit de pana la 5.000 euro si servicii bancare prin internet gratuite timp de sase luni, a anuntat directorul general al bancii, Robert C. Rekkers.
La emiterea cardului, clientul plateste un comision de 10 lei, iar dobanda anuala atasata liniei de credit este de 25%, la care se adauga un comision de administrare anuala, de 10 lei.

Pentru ridicarea de numerar de la bancomatele sau aparatele pentru plata cu cardul la comercianti (POS) ale Bancii Transilvania comisionul este de 0,5%, iar la terminalele altor banci, comisionul perceput pentru ridicarea de numerar este de 1%, plus 2,50 lei.

Venitul minim pe care trebuie sa il aiba posesorul unui astfel de card este de 100 euro, iar suma minima pe care trebuie sa o plateasca lunar este de 10% din creditul utilizat.

Pentru asigurarile de malpraxis, Banca Transilvania lucreaza cu asiguratorul Astra Uniqa. Prin aceasta asigurare, suma minima asigurata pentru medicilor generalisti este de 12.000 euro, in conditiile in care prima de asigurare este de 8 euro pe luna. In cazul medicilor specialisti si al dentistilor, suma minima asigurata este de 37.000 euro, iar prima platita de client este de 25 euro/luna. Pentru specialistii chirurgi, suma minima asigurata este de 62.000 euro, iar prima platita lunar este de 40 euro.

Reprezentantii bancii considera ca unul dintre motivele pentru care medicii ar avea nevoie de un card de credit special creat pentru ei este numarul mai mare de tranzactii pe care acestia le efectueaza la comercianti decat cel al un client obisnuit, iar valoarea acestor tranzactii este, in medie, cu 25% mai mare decat a altor clienti.

"Din studiile pe care le-am efectuat, rezulta ca 45% din platile efectuate de medici cu cardul sunt la comercianti, cu 11 puncte procentuale peste ponderea tranzactiilor la comercianti in cazul unui client obisnuit", a explicat directorul de retail banking al Bancii Transilvania, Gabriela Nistor.

Pentru acest card de credit, gradul maxim de indatorare al unui client poate ajunge la 70% si este calculat cu ajutorul unui scoring si al istoricului de plata. Astfel, un client cu un venit net lunar de aproximativ 1.000 lei poate lua cu acest card un credit de cel mult 3.000 euro, a explicat Gabriela Nistor.

Prin divizia pentru medici, lansata la jumatatea lunii octombrie a anului trecut, Banca Transilvania a acordat pana in prezent aproape 1.500 de credite in valoare de 183 milioane lei. De asemenea, Banca Transilvaniia a atras prin aceasta divizie depozite in valoare de 83 milioane lei, dintre care 44 milioane lei la vedere si 39 milioane lei la termen.

Banca a atras prin aceasta divizie aproape 7.700 de clienti, dintre care 4.875 sunt firme mici si mijlocii (in mare parte cabinete medicale), 55 sunt companii mai mari, iar restul de peste 2.700 sunt clienti persoane fizice.
In urmatorii trei ani, Banca Transilvania vrea sa acorde credite de un miliard euro prin divizia pentru medici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri