Piata bancara din Romania este, in continuare, atractiva pentru investitorii straini, insa noi intrari in sistemul bancar sunt putin probabile in acest an, pana nu se linistesc turbulentele pe plan international, a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.
"Nu ma astept la noi intrari pe piata din Romania, in conditiile in care exista probleme pe pietele de provenienta ale marilor jucatori, cum ar fi Spania sau Franta. Cred ca, din puntul de vedere al bancilor straine, trebuie rezolvate aceste probleme inainte sa mearga in alta parte", a explicat Rekkers, citat de NewsIn.

El a adaugat ca, deocamdata, Banca Transilvania nu este de vanzare. Rekkers a mai spus ca titlurile Bancii Transilvania au inregistrat o scadere semnificativa pe bursa, dar acest lucru s-a intamplat in contextul in care pietele bursiere au suferit corectii si pe plan international, in special pe segmentul titlurilor bancare.

In ciuda acestui aspect, piata bancara romaneasca este mult mai stabila decat era cu cativa ani in urma, in conditiile in care criza crediteloir ipotecare nu s-a propagat in Romania, iar sistemul bancar a continuat sa creasca cu 50-60% in primele 4-5 luni ale acestui an, pe fondul unei cresteri a intregii economii cu 8,2% in primul trimestru, a explicat directorul general al Bancii Transilvania.

Pe de alta parte, ritmul de crestere a creditarii si a depozitelor Bancii Transilvania s-a temperat in primul trimestru al acestui an fata de primele luni ale anului trecut, iar reprezentantii bancii au explicat ca la incetinirea avansului pe partea de credite a contribuit si raportarea de date pozitive de catre banca la biroul de credit.

Din volumul creditelor acordate de Banca Transilvania, 70% sunt in lei, restul de 30% fiind in valuta.

Potrivit directorului de retail al bancii, Gabriela Nistor, Banca Transilvania acordase pana la sfarsitul lunii mai credite pentru populatie in valoare de aproximativ 4 miliarde lei.

Potrivit lui Rekkers, contributia departamentului de trezorerie al bancii la profitul acesteia este in prezent de 10-20%, acesta fiind un segment cu rezultate foarte bune pentru banca.

Pe segmentul pentru companii, Banca Transilvania are in prezent aproape 12.000 clienti, firme cu o cifra de afaceri de cel putin 1 milion euro.

Directorul general al Bancii Transilvania a precizat ca, pentru perioada urmatoare, principalul segment pe care banca se va concentra va fi divizia pentru medici, in cadrul careia banca a lansat luni un nou produs - cardul de credit MasterCard Forte, destinat medicilor, cu o perioada de gratie de pana la 55 de zile si cu o linie de credit de pana la 5.000 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri