In urma deciziei, banca plateste o dobanda fixa de 10,25% pentru depozitele in lei, cu scadenta la o luna, si de 10,5% pentru cele cu scadenta la trei luni. Pentru economiile cu scadenta la sase luni, banca achita o dobanda anuala de 10,75%, respectiv 11,25% pentru cele cu scadenta la noua luni. Clientii care aleg depozitele pe perioada de un an vor primi o dobanda de 11,5%, potrivit datelor bancii.

Pentru depozitele cu termen la o luna, in euro si lire sterline, banca achita o dobanda de 4,25% pe an, iar pentru economiile cu scadenta la trei luni se achita o dobanda de 4,5%.

Pentru depozitele constituite pentru o perioada de sase luni, dobanda anuala practicata de banca este 4,75%, pentru cele la noua luni de 5,25%, iar pentru cele cu scadenta la un an, de 5,5%, se arata in comunicat.

In schimb, banca a micsorat dobanzile pe care le plateste la depozitele in dolari, cu pana la 0,7%. Astfel, clientii care isi fac depozite in dolari, cu scadenta la o luna, primesc o dobanda de 3,8%, iar cei care aleg depozitele cu termen de trei luni incaseaza o dobanda de 3,95% pe an.

Citeste si:

Pentru economiile depuse pe o perioada de sase luni, banca achita o dobanda anuala de 4,10%, iar pentru cele la noua luni de 4,40%. Banca plateste o dobanda de 4,55% pentru depozitele in dolari, constituite pentru o perioada de un an, potrivit datelor companiei.

Toate operatiunile bancare se desfasoara prin intermediul internetului, permitand clientilor sa aiba acces la depozit, din orice unitate a bancii, indiferent de sucursala la care acesta a fost constituit, se mai spune in comunicat.

Depozitele si Certificatele de depozit RIB sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar in conditiile stabilite de lege.

Romanian International Bank, cu capital majoritar american, activeaza pe piata romaneasca din anul 1998 si are in prezent o retea de 33 de unitati, din care 14 in Bucuresti.