New Kopel Romania a fost prima companie specializata care a adus leasingul operational pe piata romaneasca si s-a lansat oficial in septembrie 2005. Acordul a fost semnat in pofida competitiei intre Clal Insurance Enterprises Holdings Ltd. si New Kopel Ltd. pe piata din Israel, arata Globes.

Clal Romania are 140 de angajati si a inceput sa vanda polite de asigurari de la jumatatea lunii aprilie, dupa ce a obtinut autorizatie de la arbitrul asigurarilor pentru vanzarea de polite de raspundere civila obligatorie auto (RCA).

O conditie pentru obtinerea autorizatiei a fost ca societatea sa deschida 42 de pucte de lucru in tara, ceea ce ar fi adus costuri mari pentru companie.

Citeste si:

Clal Insurance Enterprises Holding Ltd a fost autorizata, la finalul lui 2006, de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sa vanda polite de asigurare pe teritoriul Romaniei, prin intermediul subsidiarei sale, Clal
Asigurari-Reasigurari, al carei sediu central a fost stabilit la Bucuresti.

Subsidiara Clal din Romania dispune de 140 de angajati si de 41 de sucursale pe intreg teritoriul Romaniei, investitia totala fiind in valoare de 8 milioane dolari.

Sixt New Kopel a intrat si pe piata masinilor "second-hand" in 2007, oferind spre vanzare masini care au facut anterior obiectul contractelor de leasing operational si inchiriere ale companiei.