Astazi, nivelul mediu al dobanzilor la depozitele in lei plasate la o luna - ROBOR - din piata monetara interbancara romaneasca este de 11,32% pe an, potrivit datelor comunicate de banca centrala.

Dupa aceasta perioada, dobanda revine la nivelul standard pentru restul maturitatii creditului. Oferta include creditele pentru investitii, creditele pentru capital circulant (inclusiv pentru finantare TVA) si creditele pentru nevoi nenominalizate.

Creditele pentru IMM din surse KfW beneficiaza de costuri reduse, Raiffeisen Bank Romania promovand un nivel de comisionare si dobanda mai mic decat cel al creditelor din surse proprii.

Citeste si:

Companiile care vor astfel de credite trebuie sa aiba o cifra de afaceri de pana la 5 milioane euro sau echivalentul, sa fie inregistrate in localitati cu mai putin de 50.000 de locuitori, sa aiba cel putin un punct de lucru intr-o astfel de localitate si sa vrea sa faca o investitie in acel loc.

Creditele sunt acordate de Raiffeisen Bank din surse KfW (Kredinstalt fur Wiederaufbau), in cadrul Programului pentru fermieri si localitati rurale din Romania, dezvoltat cu sprijinul Uniunii Europene, in cadrul Facilitatii de Finantare a firmelor mici si mijlocii.

Raiffeisen Bank Romania ocupa a treia pozitie in sistemul bancar romanesc, dupa activele totale, si are o retea de peste 450 de unitati.