"In Romania trebuie sa se constate daune, oamenii sa ceara despagubiri, iar producatorii sa piarda pentru ca acestia din urma sa constientizeze importanta unei astfel de polite", a mentionat Lucanu.

El a explicat ca, in cazul in care un client al unui magazin este nemultumit de un produs, poate primi despagubire in urma unei astfel de polite.

Lucanu a adaugat ca, in Romania, isi fac asigurare de raspundere civila pentru produse mai ales exportatorii.

"Legea spune ca ai raspundere, insa nu te obliga si, prin urmare, majoritatea prefera sa nu se asigure", a spus seful QBE Insurance.

Citeste si:

Presedintele UNSICAR, Bogdan Andriescu, considera ca asigurarea de poluare ar trebui sa fie obligatorie pentru toate companiile din Romania, iar limita asigurata trebuie corelata cu genul de activitate al fiecarei firme in parte.

"In Romania sunt foarte putine asigurari in caz de poluare", a mentionat Andriescu, care a adaugat ca au fost cateva cauze in care s-au primit despagubiri, dar sumele erau foarte mici.

In ce priveste asigurarile de raspundere profesionala, Andriescu crede ca limita minima a acestor asigurari trebuie ridicata.

"Avocatii au prevazuta o limita de 6.000 de euro, insa nu este suficient. Sunt case mari de avocatura care incheie asigurari de raspundere profesionala cu limite mai mari. Problema este ca aceste limite trebuie ridicate", a adaugat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, Bogdan Andriescu.