Asito Kapital a intrat pe profit, cu o triplare a afacerilor pe segmentul Casco

Asito Kapital a afisat un profit brut de 754.046 lei, ca urmare a sporirii afacerilor si a reducerii valorii daunelor, comparativ cu pierderea inregistrata in perioada similara a anului trecut, de 374.949, a anuntat asiguratorul.

"Spre deosebire de anii precedenti, am avut o subscriere mult mai atenta la riscuri, ceea ce a determinat o imbunatatire a ratei daunelor. In acelasi timp, am reusit sa ne triplam subscrierile pe segmentul Casco si am avut o evolutie remarcabila in ceea ce priveste asigurarile Cargo", a declarat directorul general al Asito Kapital, Marcel Pirciog.

Veniturile companiei din asigurari Casco au insumat, in primul trimestru al anului curent, aproximativ 3 milioane lei, comparativ cu 827.000 lei, in perioada similara a anului trecut.

"Ma astept ca si in lunile urmatoare sa continuam acest ritm de crestere foarte sanatos", a adaugat seful Asito Kapital.

Veniturile din asigurarile Cargo au sporit cu 66% in primul trimestru al acestui an, pana la 920.606 lei, de la nivelul de 555.305 lei atins in intervalul similar din 2007.

"Anul acesta este foarte important pentru noi, deoarece implinim zece ani de existenta pe piata romaneasca, timp in care nu am pierdut niciun client important si nu am avut niciun litigiu in instanta", a mai spus Pirciog.

Asito Kapital este controlata de Norcross Insurance (Marea Britanie), care detine 99,932% din actiunile companiei. Printre principalii clienti industriali ai companiei se numara rafinaria Petrotel Lukoil, Lukoil Downstream, Feral Tulcea, Mechel Targoviste, Marr Sugar Urziceni si Ashluk.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri