Conducerea Certasig considera ca decizia luata de arbitrul asigurarilor privind deschiderea procedurii de redresare financiara este una pripita, intrucat pana pe 17 iunie, cand a fost luata decizia, au fost virati 85% din cei 4 milioane euro cat reprezinta majorarea de capital decisa in 18 martie.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) decisese, intr-o sedinta din saptamana trecuta, sa deschida procedura de redresare financiara pentru Certasig, considerand ca aceasta companie este insolvabila, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

"Nu avem niciun fel de probleme de solvabilitate si, mai mult, am prezentat Comisiei toate documentele prin care dovedim acest lucru", a declarat directorul general al Certasig, Radu Francu.

El a explicat ca, pe 18 martie 2008, actionarii Certasig au decis majorarea capitalului social cu 4 milioane euro. Potrivit lui Francu, in 17 iunie 2008, ziua in care s-a luat decizia, Certasig a trimis catre CSA extrasul de cont prin care atesta ca pana la acea data au intrat in contul societatii aproximativ 3,4 milioane euro, din cele 4 milioane euro, cat reprezinta majorarea de capital social.

"In mod normal, nu cred ca va trece foarte mult timp pana cand CSA va lua in considerare documentele noastre si va revoca masura de impunere a procedurii de redresare financiara", a afimat Francu.
Potrivit directorului general al Certasig, decizia CSA are darul de a aduce serioase prejudicii financiare si de imagine companiei.

"Trebuie sa asteptam urmatoarea sedinta a CSA pentru a primi un raspuns favorabil, dar raul facut ramane", a mai spus directorul general al Certasig.

Certasig este controlata cu 97% din capitalul social de fondul privat de investitii Royalton Partners.
Investitiile actionarului majoritar in Certasig se vor ridica la peste 20 de milioane euro, bani care provin de la banci europene si de la alte companii private din Marea Britanie si Elvetia, potrivit Certasig.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CertAsig, amendata de catre ASF, in urma unui control inopinat