Moneda nationala s-a mentinut pe parcursul intregii sedinte de luni la cotatii apropiate de 3,67 lei/euro, pe o piata lipsita de volatilitate si dominata de ordinele plasate de jucatorii locali, in lipsa strainilor, care asteapta decizia de joi a BNR, sustin dealerii, citati de NewsIn.
"Cursul s-a miscat putin, pe volume mici, ca si saptamana trecuta, iar trendul este de usoara depreciere a leului. Au predominat jucatorii locali, mai ales cu ordine comerciale", a declarat Georgiana Constantinescu, analist Credit Europe Bank, potrivit NewsIn.

Cursul monedei nationale a oscilat in cea mai mare parte a sedintei de luni intre 3,67 si 3,6773 lei/euro, cu exceptia unei perioade de dupa pranz, cand leul s-a apreciat usor pana sub 3,67 lei/euro. Tendinta nu a fost de durata, astfel ca dupa ora 15, cotatiile au revenit peste 3,67 lei/euro, iar la ora 17:40, bancile cumparau un euro cu 3,6725 lei si il vindeau cu 3,6766 lei.

"Jucatorii straini sunt putin prezenti in piata, pentru ca leul este putin interesant acum. Cred ca doar sedinta de politica monetara a BNR de joi ar putea sa aiba o influenta asupra cursului, iar piata a luat deja in calcul o dobanda de 10%", a mai spus Constantinescu, care considera ca este probabil ca leul sa nu fluctueze prea mult pana la decizia BNR.

Cursul de referinta afisat luni de banca centrala indica o usoara depreciere, cu 0,13%, a monedei nationale fata de euro, pana la 3,6737 lei/euro. Fata de dolar, cursul de referinta afisat de BNR arata o depreciere cu peste un ban a leului (0,55%), pana la 2,3655 lei/dolar, de la 2,3525 lei/dolar, cat era vineri.

Pe pietele internationale, dolarul s-a apreciat in mod constant, de la cotatii de peste 1,56 dolari/euro la mai putin de 1,55 dolari/euro, iar la 17:40, ora Romaniei, euro era cotat la 1,5487 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,53% pe an, mult mai scazut decat cel de 9,24% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 7,03% pe an, de la 9,74% pe an, cat era vineri.

Dobanzile interbancare la depozitele overnight au revenit la nivelul dobanzii de politica monetara, la 9-10% pe an, de la 6-7% dimineata, dupa licitatia de sterilizare a bancii centrale.

Banca centrala a atras, luni, 1,8 miliarde lei (490 milioane euro) de la 12 banci, in depozite cu scadenta pe 30 iunie, la o dobanda de 9,75% pe an, egala celei de politica monetara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri