Actionarii Libra Bank, aflati in tratative cu La Caixa in vederea unei eventuale preluari, discuta in prezent daca acordul pe care il vor semna cu banca spaniola va fi unul de preluare, de parteneriat sau se va prezenta sub o alta forma, a spus presedintele bancii, Emilian Bituleanu (foto).

"Preluarea Libra Bank de catre La Caixa nu este un zvon, ci o realitate. S-au parcurs mai multe etape importante in procesul semnarii acordului, insa momentan actionarii discuta cu banca spaniola daca vor bate palma pentru o vanzare, un parteneriat sau o alta forma de preluare", a declarat Bituleanu, citat de NewsIn.

Libra Bank este controlata in prezent de fondul american de investitii New Century Holdings, care are investitii de peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania.

"Din punct de vedere administrativ, au fost stabilite toate procedurile pentru acest pas si sunt foarte putine sanse sa apara ceva care sa impedice procesul de preluare", a adaugat Bituleanu.

Banca spaniola La Caixa, cu care actionarii actuali sunt in negocieri, este lider pe segmentul bancar de retail din Spania si este prezenta deja pe piata romaneasca printr-o sucursala - Caja de Ahorros Y Pensiones de Barcelona - Sucursala Romania.

Pentru a deschide o astfel de sucursala
dupa intrarea Romaniei in UE, este nevoie doar de o simpla notificare facuta catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin intermediul bancii centrale din tara de origine, potrivit legislatiei in vigoare.

Libra Bank este orientata spre nisa profesiunilor liberale,
volumul de credite acordate pe acest segment reprezentand la finalul anului trecut aproape o treime din portofoliu.

Cititi si Banca mica, vreau profit de un milion de euro si pregatesc terenul pentru vanzare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Revolut vrea sa angajeze 3.500 de persoane pana vara viitoare