Generali PPF Holding cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI printr-un acord incheiat cu actualul actionar majoritar, fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia va controla 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI, au anuntat reprezentantii Generali PPF Holding.
Tranzactia este in curs de aprobare de autoritatile de reglementare, potrivit comunicatului emis de Generali.

"Romania este o piata strategica pentru noi si una care a inregistrat in ultimii ani cele mai inalte ritmuri de crestere. In urmatorii ani, fundamentele economice excelente ale tarii vor sustine o crestere intr-un ritm cu doua cifre a pietei de asigurari", a comentat presedintele Generali PPF Holding, Sergio Balbinot (foto), citat de NewsIn.

In urma tranzactiei, cota de piata a Generali pe piata romaneasca se va dubla, ajungand la 11,7%, iar forta de vanzari va se va majora la 8.000 de agenti in toata tara, potrivit reprezentantilor grupului.

Generali este deja prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol. Generali are afaceri si pe piata romaneasca a pensiilor private facultative si obligatorii.

In urma preluarii, Generali ar deveni al patrulea jucator de pe piata romaneasca a asigurarilor, dupa Vienna Insurance Group (care controleaza Asirom, Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Agras, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata), Allianz (Allianz-Ţiriac) si Groupama (Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari).

"Scopul nostru este sa continuam sa ne extindem pe pietele cu potential foarte ridicat, pe care le consideram motoarele cresterii viitoare a grupului, prin achizitii tintite", a adaugat Balbinot.

Generali PPF Holding este o companie cu capital mixt in care Assicurazioni Generali, al treilea asigurator european, detine 51% din actiuni, iar grupul financiar ceh PPF Group are 49% din capital.

Holdingul, care are ambitia sa devina cel mai mare asigurator din regiunea central si est-europeana, vrea sa deruleze operatiuni in 12 tari din Europa Centrala si de Est, primele fiind Republica Ceha, Slovacia, Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Slovenia, Croatia si Kazahstan.

Presa ceha relata, in martie, ca PPF Investments intrase in negocieri cu Generali PPF Holding pentru vanzarea "la pachet" a societatilor Ardaf si RAI Asigurari, cumparate cu 40 milioane euro. Suma vehiculata de publicatia ceha Hospodarske Noviny pentru tranzactie este de 2 miliarde coroane cehesti (peste 78 milioane euro).

Compania Sabile Ltd, controlata de PPF Investments, a preluat la inceputul anului trecut pachetul majoritar de actiuni al Ardaf, dupa ce a cumparat pachetele detinute anterior de Tender SA si Daniel Voicu.

Vehiculul de investitii PPF Investments are sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii) si a fost constituit cu capitaluri cehesti.

Compania de asigurari Ardaf a afisat prime brute subscrise in valoare de 149,9 milioane lei (41 milioane euro) in primul trimestru din acest an, in crestere de peste trei ori (213,3%) fata de acelasi interval din 2007, si a trecut pe profit, cu un plus de 434.380 lei in primele trei luni din acest an, comparativ cu pierderile de 28,8 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

In 2007, Ardaf a afisat prime brute subscrise de 48,4 milioane euro si pierderi de 10,8 milioane euro, mai mici cu 70% fata de anul precedent.

RAI (Roumanie Assurance International) este lider pe piata romaneasca pe segmentul asigurarilor de calatorie si medicale, cu prime brute subscrise de 7,8 milioane euro in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri