Strategia grupului elen care controleaza ATEbank Romania prevede o dezvoltare organica a bancii pe piata romaneasca, prin deschiderea de noi unitati si prin lansarea de noi afaceri, precum leasingul imobiliar, si extinderea finantarilor agricole, a spus viceguvernatorul ATEbank, Panos Varangis, citat de NewsIn.
Astfel, reteaua ATEbank ar urma sa fie extinsa pana la aproximativ 30 de unitati in acest an, de la 16 la sfarsitul anului trecut. In plus, in 2009, banca ar urma sa isi extinda reteaua pana la 50 de unitati, a explicat, marti seara, Varangis.

Conducerea bancii elene intentioneaza sa intre si pe piata de leasing din Romania, urmand sa se concentreze pe segmentul imobiliar al acesteia. Varangis nu a precizat, insa, cand va demara ATEbank noua afacere, termenul putand fi extins, astfel, dincolo de 2009.

Grupul ATE mai deruleaza, in Romania, si afaceri pe segmentul asigurarilor, prin ATE Insurance, fosta ABG Insurance.

Banca analizeaza si posibilitatea de a intra, in viitor, pe piata romaneasca de administrare a activelor (asset management).

De asemenea, ATEbank Romania vrea sa se axeze pe segmentul serviciilor bancare destinate agriculturii, in conditiile in care acest sector al economiei romanesti va primi, in urmatorii ani, fonduri semnificative de la Uniunea Europeana.

Astfel, ATEbank ar fi interesata inclusiv de distribuirea fondurilor structurale in agricultura si analizeaza, in acest sens, posibilitatea incheierii unui parteneriat cu CEC Bank, in conditiile in care banca de stat detine o retea foarte extinsa de unitati in mediul rural.

"Noi vrem sa venim cu know-how-ul, cunostintele in domeniu, pe care le-am acumulat deja pe piata greceasca. Discutiile cu CEC Bank in acest sens sunt intr-o faza incipienta, dar ne uitam la aceasta posibilitate", a mai spus Varangis.

ATEbank detine, in prezent, aproximativ 74% din ATEbank Romania, iar International Finance Corporation (IFC) detine, de cateva luni, 15% din actiunile bancii. Potrivit lui Varangis, IFC se va implica, in continuare, ca actionar al ATEbank Romania, prin acordarea de finantare bancii, dar si prin know-how.

Pentru acest an, ATEBank Romania tinteste un profit brut de 8 milioane lei, dar si extinderea portofoliului de credite pana la aproximativ 200 milioane euro. De asemenea, Varangis estimeaza ca, in Romania, banca va ajunge, in aproximativ patru ani, la un portofoliu de cel putin un miliard de euro.

ATEbank Romania a inregistrat, in primul trimestru din acest an, pierderi de 0,6 milioane euro, dupa ce, in perioada similara a anului trecut, obtinuse un profit net de 0,1 milioane euro.

In 2007, ATEbank Romania a obtinut un profit net de 3,7 milioane euro si un profit operational brut de 9,9 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri