Bancpost auntase la inceputul lunii mai ca a oprit de la tranzactiile cu numerar la bancomate anumite carduri de salarii asupra carora au existat suspiciuni de frauda in perioada Sarbatorilor de Paste, masura aplicandu-se doar cardurilor de tip Millenium.

Limita zilnica de retragere de numerar pentru cardurile de debit Maestro, MasterCard Standard (Taifun), Visa Electron (Ultra), si Visa Business (Suprema) a fost stabilita la 4.000 lei, se arata in comunicat

Limita mentionata este aplicata atat pentru retragerile de numerar de la bancomatele (ATM) Bancpost, cat si pentru tranzactiile de retragere de numerar de la ATM-urile altor banci, din Romania si din afara tarii.

Citeste si:

Tranzactiile efectuate la comercianti in vederea achitarii bunurilor, respectiv a serviciilor se pot efectua in continuare in limita disponibilului din contul de card, se mai arata in comunicat.

Cercetarile in dosarul fraudei inregistrate de Bancpost, la inceputul lunii mai, au scos in evidenta doua atacuri simultan, unul bazat pe scurgeri de informatii din interiorul unitatii bancare, iar celalalt realizat cu ajutorul clonarii cardurilor.