Cererea de lei a crescut pe final de luna, ceea ce a dus la aprecierea treptata a monedei nationale la mai putin de 3,64 lei/euro, cu aproape un ban mai putin decat era cotat euro la sfarsitul saptamanii trecute.
"Moneda nationala s-a apreciat in urma cererii consistente de lei pe final de luna si de semestru, care genereaza, de obicei, decontari comerciale. In plus, dobanzile interbancare se mentin la niveluri destul de ridicate, ceea ce a atras, de asemenea, aprecierea leului", a explicat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Leul s-a depreciat usor de la 3,6425 la 3,6540 lei/euro in primele tranzactii, dupa care a recuperat terenul pierdut, apreciindu-se constant pana la 3,6385 lei/euro. La ora 16:45, bancile cumparau un euro cu 3,6405 lei si il vindeau cu 3,6435 lei.

Banca centrala a afisat un curs de referinta de 3,6475 lei/euro, care reflecta o apreciere cu aproape un ban (0,23%), a monedei nationale fata de euro.

Cursul de referinta afisat de BNR arata o apreciere cu peste un ban a leului (0,51%) in fata dolarului, pana la 2,3066 lei/dolar, de la 2,3185 lei/dolar, cat era vineri.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat in prima parte a zilei de la 1,5782 la 1,5836 dolari/euro, dar dupa 12:00, ora Romaniei, moneda americana a pierdut teren in mod constant pana la 1,5740 dolari/euro. La 16:50, euro era cotat la 1,5778 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 10,66% pe an, putin peste cel de 10,43% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 11,16% pe an, de la 10,93% pe an, cat era vineri.

Nivelul ridicat al dobanzilor interbancare, de peste 10% pe an, cat ofera banca centrala la depozitele la o saptamana, a facut ca licitatia organizata, luni, de BNR sa nu prezinte interes pentru jucatorii din piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri