Pana in prezent, BRD a alocat fonduri din sursa BEI pentru credite de investitii in valoare de 61 milioane euro, care au finantat peste 200 de proiecte. BRD a participat la finantarea proiectelor cu o cota de 50% din surse proprii.

Creditul de investitii din sursa BEI finanteaza si proiectele de modernizare si retehnologizare dezvoltate de societati private sau publice (indiferent de dimensiune) care realizeaza proiecte de investitii in: protectia mediului, infrastructura, dezvoltarea economiei bazata pe cunoastere, utilizarea rationala a energiei, sanatate si educatie.

In functie de beneficiarii creditelor, programul derulat prin BRD are doua componente de finantare: "Imprumutul Global", destinat in special IMM-urilor cu pana la 250 angajati si "Facilitatea de finantare pentru Intreprinderi Mijlocii", destinata societatilor al caror numar de salariati nu depaseste 3.000.

Citeste si:

Creditul de investitii din sursa BEI pentru clientii IMM este disponibil in lei, euro sau dolari pe o durata de pana la 20 ani.

Valoarea proiectelor se poate situa intre 40.000 si 50 milioane euro, acestea putand beneficia de o finantare de pana la 75% din fonduri BEI si BRD SocGen.

BRD SocGen are active ce depasesc 11,5 miliarde euro. Banca are o retea de peste 800 de unitati prin care deserveste peste 2,4 milioane clienti si are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).