Din iulie, romanii pot lua de la bancile straine credite la dobanzi extrem de avantajoase. Costurile aferente imprumuturilor contractate de la institutiile de credit straine vor fi de trei ori mai mici fata de cele luate de la bancile autohtone. Mai precis, daca cele mai mici dobanzi practicate la creditele luate de la o banca romaneasca sunt de 9-10% pentru moneda europeana, bancile straine practica dobanzi de 3-4%.

De exemplu, pentru un imprumut de 50.000 euro contractat pe trei ani de la o banca romaneasca cu dobanda de 9,5% pe an, costurile aferente dobazii se ridica la circa 13.000 euro. Pentru aceeasi suma contractata de la o banca din afara tarii, costurile cu dobanda vor fi intre 4.100 si 5.500 euro. BNR a anuntat ca din luna iulie romanii isi vor putea depune banii in bancile din afara tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri