Primele brute subscrise de Fata Asigurari in primul semestru din 2007 s-au ridicat la 12,5 milioane lei (3,75 milioane euro).

"Pentru acest an am planificat o crestere a afacerilor cu 40%, dar suntem siguri ca o vom depasi", a mentionat directorul general al Fata Asigurari, Fanel Plopeanu.

Acesta a adaugat ca societatea a inregistrat o crestere pe segmentul de asigurari Casco, in primul semestru din acest an, dar si pe alte ramuri de asigurari non-agricole.

Citeste si:

"La jumatatea acestui an, consideram ca Fata Asigurari are un portofoliu echilibrat, altfel incat aproximativ jumatate din politele incheiate sunt reprezentate de asigurarile agricole, iar restul, de asigurari non-agricole", a mai spus Plopeanu. Anul trecut, mai mult de 70% din portofoliul companiei era reprezentat de asigurarile agricole.

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali - Fata Assicurazioni - a preluat in toamna lui 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole, redenumita recent Fata Asigurari. Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006.